IstaknutoTOP STORIESZabava i Noćni život

Kad Tisa cveta narednog vikenda 18-20.juna

Sad već nadaleko čuveni fenomen cvetanja Tise očekuje se tokom vikenda 18, 19 i 20.juna. Najaromantičnija manifestacija Kad Tisa cveta, u slavu ovog fenomena i ljubavi, otvara svoja vrata zaljubljenima, onima koji žele da se zaljube i ljubiteljima prirodnih lepota na obali Tise u Novom Bečeju.

Prostrani Tiski kej i čarde na obali, uz poštovanje svih propisanih mera, ugostiće tih dana sve one koji bi voleli uživo da vide tiski cvet i provere legendu da u danima kad Tisa cveta ispunjava ljubavne želje.

Legenda je inspirisana činjenicom da tiski cvet živi u mulju kao larva 3 godine i u toku samo jednog dana izlazi na slobodu da u ljubavnom plesu produži svoju vrstu. Hiljade svećica utisnutih u licidersko srce zaploviće tada Tisom noseći sa sobom poruke želja, koje se po legendi tada ispunjavaju.

Pored toga što je prirodni fenomen on je i indikator čistoće reke, jer kada je zagađenje veliko i jednom uništi tiski cvet, on se više nikada ne pojavljuje na tom mestu, priča o tiskom cvetu je intrigantna i zbog njegove starosti kao vrste.

On je je prastara grupa insekata koja je živela na Zemlji pre dinosaurusa, još u doba karbona, pre 290-350 miliona godina. Zbog velike filogenetske starosti ovog reda, nazivaju ih živim fosilima.

Legenda o ispunjavanju ljubavnih želja, romantika i adrenalin koji prate ovu manifestaciju učinili su da ona postane najomiljenija destinacija parova koji proslavljaju svoje ljubavne jubileje i svih onih željnih ljubavi, romantike i ispunjenja želja.

Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije Kad Tisa cveta kaže da će pored iščekivanja cvetanja, krstarenja, čamcima I vožnje kočijama po izuzetno lepo uređenom Tiskom keju posetioci moći da prisustvuju I interesantnim koncertima: “Dolazi vreme za malo lepše doživljaje od onih koje smo proživljavali protekle godine, zatvoreni tokom pandemije. Poštovaćemo sve propisane mere jer za to imamo uslove na prostranom Tiskom keju, ali život mora polako da se vraća u normalne tokove, a pre svega ljubav i romantika. Uz odlične koncerte, vatrene performanse, festivalsku atmosferu punu senzualnosti i radosti Kad Tisa cveta biće ono po čemu ćemo moći da pamtimo ulazak u novije, vedrije i srećnije vreme.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *